Muziek


Muziektherapie helpt mij om mijn emoties de vrije loop te laten - Tom

https://www.youtube.com/watch?v=lKaIGrFBmdM

Muziektherapie, kanker counteren - kom op tegen kanker

Donderdag 11 maart 2021 - 16.55 uur

Muziek : Een onderschat medicijn

De pandemie weegt, al heeft de ene het al zwaarder te verduren dan de andere. De getroffen patiënten en ook het ziekenhuispersoneel staan al meer dan een jaar op de eerste lijn. 
Maar ook muzikanten gaan door een moeilijke, vaak eenzame periode zonder optredens en inkomsten.

Net daarom besloten muzikanten Albert Skuratov en Samuel Palomino om van de nood een deugd te maken.
Met de organisatie 'Musicians for Health Foundation' geven ze een mini-Mozartconcert op de afdeling intensieve zorg van het Isabel Zendal-ziekenhuis in Madrid, Spanje. Want muziek is een onderschat medicijn.


https://www.classicstogo.nl/features/top-10-thuisconcerten/

De culturele sector heeft het zwaar tijdens de coronacrisis. Hoewel veel musici, vooral de freelancers, zich ernstig zorgen maken over hun inkomen en het podium en vooral het publiek missen, blijft het ook een creatieve sector. Vandaar dat er inmiddels vele online initiatieven zijn, van zeer professionele concertstreaming, tot ongekunstelde blikken in de huiskamer. Kunst en cultuur zijn in deze verontrustende tijd waarin we thuis de dag door moeten brengen belangrijker dan ooit. Om het moreel hoog te houden en ontspanning, troost en motivatie te bieden, hierbij een top 10 van online initiatieven. Het lijstje is niet volledig en het is ook geen rangschikking. Het zijn gewoon twee handen vol inspiratie om te blijven genieten van de muziek, in de hoop dat het bijdraagt aan een herijking van de waardering voor kunst en cultuur in het algemeen en de klassieke muziek in het bijzonder. 


2020 loopt stilaan ten einde. Velen zullen blij zijn dat dit jaar achter de rug zal zijn.
Sommigen hebben toch enkele voordelen ontdekt tijdens deze coronamaanden. Wandelen, nieuwe plekjes ontdekken, met museumpass musea bezoeken of... 
Klassieke muziek beluisteren rond de feestdagen... 
https://www.uitinvlaanderen.be/tip/6-online-eindejaarsconcerten?utm_campaign=uitmail&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_content=niet-te-missen


© 2024 B-lief
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin