Fotografie

Vogelspotten als therapie

Agnes Wené kampte met een burn-out toen een winterkoninkje haar pad kruiste. Sindsdien is birdwatching haar tegengif voor de razende vaart van het leven.
Met het boek "Fluitend door het leven" brengt ze ons de liefde voor het vogelen bij.
 "Ik ben nooit slechtgezind als een merel me 's ochtends wekt."

Natuur als een warm deken

We wandelen door de Bospolder in Ekeren.
Het gezoem van de haven van Antwerpen overstemt het geplets van onze schoenen in de modder.
Plotsklaps houdt Agnes Wené halt. Ze drukt haar vinger tegen de lippen - een aanmaning tot stilte - en wijst naar een boompje even verderop.
Mijn ogen veranderen in spleetjes en ik grijp onhandig naar de verrekijker rond mijn nek.
Een bonte specht schrikt op en vliegt weg. Agnes ademt diep in en blaast gelukzalig uit. Haar ogen sprankelen. "Schoon, hè?"

Agnes vertoeft zo vaak mogelijk in Vlaamse velden, bossen en parken. Dan trekt ze naar de Bospolder - haar local patch, zoals vogelaars het natuurgebied om de hoek noemen. Om er vuurgoudhanen, roodhalsfuten en meerkoeten te bewonderen. En even tot stilstand te komen. Of naar het Peerdsbos, op de grens van Schoten en Brasschaat, waar de natuur 'als een dekentje' om haar heen valt telkens ze er binnenstapt.

Want natuur werkt helend. "Dat is wetenschappelijk bewezen", zegt ze. "Een boswandeling brengt je in contact met bacteriën die je gezonder maken. Sommige mensen worden zelfs ziek door een gebrek aan natuur, het Nature Deficit Disorder heet dat. Dagelijks 20 minuten volstaat, maar dat vraagt discipline. Heb ik ergens een afspraak, dan zoek ik op of er een vogelhut in de buurt is. Kwestie van een rustmoment in te bouwen."

Sommige mensen worden ziek door een gebrek aan natuur.
Het Nature Deficit Disorder, zo heet dat

Vogels spotten als therapie:

https://www.asadventure.com/nl/expertise-tips/outdoor/vogelspotten-als-therapie.html
Vogelfotografie : hoe kom je dichterbij ? Heb je tijd op 18 februari 2021 | 19 uur ? | Arie Van Den Hout

Schrijf je in op het webinar op volgende link :
https://magazine.natuurfotografie.nl/webinars/?utm_source=nb_natuurfotografie&utm_medium=email&utm_campaign=Webinars-2021&utm_content=20210209&inf_contact_key=1cd3f6a116261c7ea82ba5d2ec21f0e9842e902fbefb79ab9abae13bfcb46658#

Plaats het resultaat van jouw vogelfotografie op onze Facebookgroep


Vogelspotten en fotograferen gratis webinars :

https://magazine.natuurfotografie.nl/webinars/?utm_source=nb_natuurfotografie&utm_medium=email&utm_campaign=Webinars-2021&utm_content=20210209&inf_contact_key=9d83e47dc69f2a91ee306282d95064b71b0a3f0fd3ee5d9b43fb34c6613498d7


Het verhaal voor, na en achter jouw foto?
17 maart 2021 | 19:00

BASTIAAN VAN GEMERT

Op het moment zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding HBO bos en natuurbeheer. In dit jaar kon ik stagelopen bij Pixfactory, maar helaas zit deze stage er bijna op. Gelukkig mag ik het afsluiten op een erg leuke manier, namelijk in de vorm van een webinar waarin ik ga vertellen over mijn grote passie: natuurfotografie!

Uren en uren zocht ik naar blauwe heikikkers om ze te fotograferen. Dit lukte me eindelijk en vol trots plaatste ik mijn beelden op sociale media. Helaas werd mijn enthousiasme niet gedeeld met mijn volgers. Hoe is dit mogelijk? Ik ben zo trots op het resultaat. Herkenbaar? Hoe vertel je nu een verhaal met je foto? En wat maakt een foto niet alleen voor jou, maar ook voor anderen bijzonder? Een aantal vragen waar we mee aan de slag gaan in het webinar 'het verhaal voor, na en achter je foto'.

Tijdens dit webinar kom je te weten hoe je ervoor zorgt dat een foto voor jou extra waarde krijgt, wat een foto spraakmakender maakt en hoe je ervoor zorgt dat je enthousiast blijft over natuurfotografie. Door middel van voorbeelden ontdek je wat je allemaal met jouw foto's kunt bereiken.

Schrijf hier inhttps://magazine.natuurfotografie.nl/webinar-17-maart-2021/


Blik over de schouder bij Jeffrey van Daele
23 maart 2021 | 19:00

JEFFREY VAN DAELE

Starten met een project is het beste wat je als fotograaf kan doen, althans dat is de mening van professioneel natuurfotografie Jeffrey van Daele. Het is een manier om over een specifiek thema te blijven nadenken en uit te diepen. Het is dikwijls een kwestie van lange adem, maar het voordeel is dat je altijd iets om handen hebt en het je scherp houdt. Eén ding is zeker; een project levert je unieke en verhalende beelden op! In dit webinar geeft Jeffrey jou een blik over zijn schouder. Aan de hand van een reeks voorbeelden en tips draagt hij zijn passie voor projectmatig werken aan jou over. Na afloop zul je ongetwijfeld staan te popelen je eigen project te beginnen.

Schrijf hier in :  https://magazine.natuurfotografie.nl/webinar-23-maart-2021/


© 2024 B-lief
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin